Historien

Gladsaxe Ny Stenhuggeri

Hvem er vi?

Historien bag Gladsaxe ny stenhuggeri a/s
Gladsaxe Stenhuggeri blev grundlagt af Poul Jensen (f. 19xx), der vendte tilbage fra Sverige efter 2. verdenskrig. Han havde under krigen søgt arbejde i Sverige og havde bla. arbejdet på værstederne i Emmaboda.

Han startede med mindre gravstedsudstillinger på Mørkhøj Bygade og flittede i midten af 50'erne værkstedet til Gladsaxe Møllevej.

Arbejdet bestod nu af hugning af skulpturer for billedehuggere; speciel billedhuggeren Helge Holmskov var en flittig kunde med mange opgaver. Den vel nok største var Abegrotten, der er opstillet i Aalborg. En i alt 6 meter høj skulptur hugget i xxx granit.

Firmaet var i midten af 50erne også begyndt at udføre sandstensopgaver i under-entreprise for stenhuggeriet Norden. Senere også direkte for Boligministeriets Ejendomsdirektorat (det nuværende Slots- og Ejendomsstyrelse).

Efter Paul Jensens død i 1986 overtog sønnerne Keld Christian Jensen og Frank Jensen firmaet.

Siden firmaet havde overtaget huggearbejdet for Boligministeriets Ejendomsdirektorat, blev der hugget mange dekorationsopgaver; bl.a. 3 frontespicer til Amalienborg Palæerne hvor arbejdet varede i 20 år.

Hos Gladsaxe ny stenhuggeri udfører vi alle former for naturstensarbejde. Natursten er et fantastisk smukt og naturligt materiale, og det egner sig især godt til udendørs brug. Vi har stor erfaring med både store og små trapper, dekorationer til hus og have, have- og brugskunst.
Vi laver sokler til mange danske kunstneres skulpture, og står ofte også for opsætningen af større skulpture. Se film fra opsætningen af skulpturen “Den hjemvendte”Som stenhugger kan man ikke lade være med at blive inspireret af forskellige stens farvespil, nuancer og former. Sten er trods sit hårde og kolde ydre et materiale med en utrolig mangfoldighed. Det er fascinerende at arbejde i et materiale der er brudt ud af jorden, hvor den er blevet dannet gennem flere millioner år. Flere af vores stenhuggersvende arbejder i deres fritid på egne skulpturarbejder, især i granit som er en natursten med et utal af udformelses muligheder.

Hos Gladsaxe ny stenhuggeri arbejder vi hovedsagelig i skandinavisk og nordeuropæisk natursten, men også i for eksempel italiensk og spansk marmor.
  • Marble Institue of America
  • Stenhuggerlauget i Danmark
  • Dansk Byggeri